Susanne Kujala (s. 1976 Berliinissä) aloitti harmonikansoiton 7-vuotiaana, pianonsoiton 10-vuotiaana ja urkujensoiton 13-vuotiaana. Hänen opintonsa jatkuivat Berliinin ”Hochschule für Musik Hanns Eislerissa” pääaineinaan harmonikka ja korrepetitio. Muutettuaan Suomeen vuonna 1998 hän opiskeli harmonikansoittoa sekä urkujensoittoa Sibelius-Akatemian esittävän säveltaiteen koulutusohjelmassa. Kujala valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2006 suoritettuaan molempien aineiden A-tutkinnot erinomaisin arvosanoin. Syksyllä 2013 hän valmistui musiikin tohtoriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta aiheenaan ”Urut – uuden musiikin instrumenttina”. Susanne Kujala soitti ensikonserttinsa vuonna 2007 Finlandia-talon uruilla. Hänet valittiin vuonna 2006 Turun tuomiokirkon ja vuonna 2007 Turun urkujuhlien ”Vuoden nuoreksi urkutaiteilijaksi”.

Yhteistyö säveltäjien kanssa kuuluu Susanne Kujalan tärkeimpiin taiteellisiin tavoitteisiin. Hän on kantaesittänyt yli 50 teosta harmonikalle tai uruille mukaan lukien viisi teosta Amsterdamin Muziekgebouw aan t’IJ:n mikrotonaalisille Fokker-uruille, joissa on 31-säveljärjestelmä. Hän on myös kantaesittänyt Joachim F. W. Schneiderin kaksoiskonserton harmonikalle ja 1/4-sävelaskelharmonikalle yhdessä Veli Kujalan, Lapin kamariorkesterin ja John Storgårdsin kanssa. Tähtitiedettä ja urkutaidetta yhdistävässä konsertissa Kujala kantaesitti vuonna 2012 yhdessä Jousia Ensemblen kanssa Veli Kujalan konserton CybOrgan uruille, infrapunakameraohjatulle eloelektroniikalle ja jousille. Elokuussa 2018 hän kantaesitti Sid Hillen konserton Crux uruille ja puhallinorkesterille Kaartin soittokunnan kanssa Ville Matvejeffin johdolla.

Susanne Kujala on levyttänyt mm. J. S. Bachin, Franz Lisztin, Juhani Nuorvalan ja Max Regerin urkumusiikkia. Hänen debyyttilevynsä ”Organ Triptychon” (Fuga), joka on äänitetty kolmella Helsingin edustavimmista uruista, julkaistiin vuonna 2008. Hän on myös levyttänyt Kalevi Ahon sonaatin kahdelle harmonikalle BIS Recordsille vuonna 2011. Veli Kujalan CD ”Hyperorganism” (Alba Records) sisältäen hänen urkukonserttonsa CybOrgan julkaistiin vuonna 2016, ja se sai hyvin positiiviset arviot. Kesäkuussa 2018 julkaistiin hänen Bach-levynsä ”Bach on Porthan Organ” (Alba Records), joka on Janakkalan kirkon Porthan-urkujen 25-vuotisjuhlalevy. Kujalan viimeisin CD ”Organ Music of the 21st Century” julkaistiin maaliskuussa 2019 ja se sisältää A. Auvisen, Maija Hynnisen, V. Kujalan, M. Leinosen ja O. Virtaperkon musiikkia.

Yleisradiolle Kujala äänitti mm. Carl Philipp Emanuel Bachin urkusonaatit vuonna 2012 Tammisaaren Thulé-uruilla. Kamarimuusikkona ja improvisoijana hän on esiintynyt mm. aviomiehensä Veli Kujalan, basisti-säveltäjä Lauri Porran ja englantilaisen käyrätorvensoittaja Pip Eastopin kanssa. Ensimmäisen osan kolmiosaisesta digitaalisesta julkaisusta ”Songs of a Lost Land”, joka sisältää Pip Eastopin ja Susanne Kujalan musiikkia käyrätorvelle ja uruille, julkaistiin joulukuussa 2018.

Kujala opettaa urkujensoittoa Sibelius-Akatemiassa vuodesta 2009 lähtien ja mm. Länsi-Helsingin musiikkiopiston ensisijaisesti pääaineisille oppilaille vuodesta 2012 lähtien. Hän on kehittänyt urkujensoiton opetusmetodeja lapsille ja nuorille sekä yhdessä Tomi Satomaan kanssa julkaissut ”Suomalaisen urkukoulun lapsille” (Sulasol). Vuosina 2014–2016 hän toimi Suomen perinteikkään Organum-seuran puheenjohtajana. Vuosina 2016–2020 Susanne Kujala toimi The Finland Chapter of the American Guild of Organists (AGO Finland) -yhdistyksen puheenjohtajana.